Apotheken

De rol van medische hulpmiddelen in de apotheek zien we kleiner worden. Het adviseren en leveren van deze producten wordt steeds vaker overgenomen door medische speciaalzaken. De vraag naar informatie over de producten die nog in de apotheek voorkomen en advisering van deze medische hulpmiddelen is echter nog steeds aanwezig bij de medewerkers in de apotheek.

Informatie over medische hulpmiddelen wordt in de meeste gevallen verkregen via BeverOnline of BeverOnline Plus. Via dit portaal kan productinformatie en gebruiksadvies geraadpleegd worden, of er kan via kenmerken op basis van producteigenschappen het juiste product opgezocht worden. Ook worden de alternatieven die getoond worden op basis van productgroep-indeling veelvuldig gebruikt in de apotheek.

Om de medewerker van de apotheek beter te kunnen ondersteunen, is gekeken naar integratie van de medische hulpmiddelendatabank in het apotheek informatie systeem. Op deze manier wordt de informatie uit de database dichtbij het proces van de medewerker gebracht en op het juiste moment ontsloten. Zo is er bijvoorbeeld een integratie van de medische hulpmiddelendatabank met Pharmacom van PharmaPartners en CGM Apotheek van CompuGroupMedical.

Nigella IT kan de apotheek ook ondersteuning bieden in de advisering van het best passende hulpmiddel voor de betreffende patiënt via de Zorgplan Module. Op deze manier kan de apotheek op een geprotocolleerde wijze een verantwoording doorlopen en een product selecteren. De productselectie kan afgestemd worden op het assortiment van de apotheek, zodat de producten die op voorraad zijn in de apotheek getoond worden als eerste keus. Deze module is zeer eenvoudig te integreren in een systeem van derden. Denk hierbij aan een intranet omgeving of een apotheek informatie systeem.

Toegepaste producten of diensten van Nigella IT door apotheken:

  • BeverOnline
  • BeverOnline Plus
  • BeverOnline Plug-in (via het apotheek informatie systeem)
  • Zorgplan Plug-in (via het apotheek informatie systeem)