Nigella IT gaat de verstrekkingsinformatie die zorgverzekeraars online publiceren voor de productgroep ‘VB’ (verbandhulpmiddelen), verwerken in de medische hulpmiddelendatabank. Deze informatie wordt om te beginnen beschikbaar gesteld via BeverOpMaat exports.

Iedere maand worden nieuwe producten geïntroduceerd in de markt en beoordeeld door zorgverzekeraars op een aantal criteria. Een product komt in aanmerking voor vergoeding als aan de gestelde criteria wordt voldaan. Deze criteria worden aangegeven per zorgverzekeraar. Ook kunnen mutaties plaatsvinden op reeds geïntroduceerde producten.

De actuele status wordt gepubliceerd door verschillende zorgverzekeraars. In dit overzicht worden bijvoorbeeld producten aangegeven die niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat ze niet voldoen aan de gestelde criteria.

Om de markt te ondersteunen en deze informatiebehoefte in te vullen, gaat Nigella IT de actuele status zoals deze gepubliceerd wordt door verschillende zorgverzekeraars, verwerken in de database. Deze informatie wordt beschikbaar gesteld via verschillende producten van Nigella IT, om te beginnen via de BeverOpMaat exports. De verwachting is dat vanaf januari de eerste BeverOpMaat bestanden aangevuld kunnen worden met deze informatie.

Maakt u gebruik van een BeverOpMaat export en wilt u de verstrekkingsinformatie toegevoegd hebben in uw bestand? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met me op